Nationale Special Olympics 2016

Het G-team van Spark zal van 1 tot 3 juli a.s. deelnemen aan het grootste sportevenement van Nederland voor mensen met een verstandelijke beperking. Aan dit evenement in Nijmegen en omgeving zullen zo’n 2.500 sporters deelnemen, verdeeld over 18 takken van sport. Zij zullen worden begeleid door zo’n 1.000 begeleiders. Er zullen 1.500 vrijwilligers worden ingezet om van dit evenement een groot succes te maken.

De opening van de Nationale Special Olympics zal zijn in het Goffert stadion. Alle sporters wandelen (2.5 km) van het Olympisch dorp (Heumesseneroord) naar het stadion.

Het atletiek team van Spark zal bestaan uit 16 atleten. Zij zullen twee dagen strijden om de felbegeerde medailles, ieder in zijn of haar eigen divisie. Zodoende kan iedereen op het eigen niveau in zijn/haar eigen finale hun wedstrijden doen.

De Spark G-team-sportievelingen zullen uitkomen op de looponderdelen 100 -, 200 -, 400 – en 1500 meter. Naast de loopnummers doen zij ook nog mee aan het ver- en hoogspringen, kogelstoten en minispeer werpen. Nieuw dit jaar is, dat er voor minder ontwikkelde atleten een apart programma is zoals de 50 meter, balwerpen en verspringen vanuit stand.

Het G-team van Spark verblijft tijdens dit evenement op de camping de Groene Heuvels. Naast het grote sportfeest zullen we er op de camping natuurlijk ook een feest van maken met alle sporters, begeleiders, familie en supporters.

Zie ook: http://www.specialolympics.nl/nationale-spelen-2016