Op 1, 2 en 3 juli 2016 is het zover. Ruim 2.500 sporters met een verstandelijke beperking gaan de strijd met elkaar aan. In 18 verschillende takken van sport strijden zij op de Special Olympics Nationale Spelen in Nijmegen, Groesbeek en Wijchen.
De Special Olympics Nationale Spelen 2016 heeft drie doelstellingen.
1. Een groot sportfeest. We maken er samen een pracht sportweekeinde van voor onze deelnemers en vrijwilligers
2. De erfenis. We leggen in de regio Nijmegen de basis voor de sport met mensen met een verstandelijke beperking en sluiten daarvoor aan bij het project “Uniek sporten”
3. Een gezonde leefstijl. We zetten met het evenement het belang van een gezonde leefstijl voor onze doelgroep op de kaart. Gezonde voeding en bewegen zijn daarbij speerpunten

Alle sporters die aangesloten zijn bij sportspecifieke bonden (NOC*NSF) en/of lid zijn van Gehandicaptensport NL kunnen meedoen aan de Special Olympics Nationale Spelen. Daarnaast kan iedereen met een verstandelijke beperking meedoen aan de Wandel3daagse. Special Olympics Nederland werkt vanuit de internationale slogan ‘Changing lives, changing attitudes’.

De sporters van de Special Olympics Nationale Spelen 2016 presteren nog beter door alle support die ze krijgen van het publiek. , ook jullie zijn onderdeel van het grootste nationale sportevenement voor mensen met een beperking!