Loading...

Bij aankomst in vakantiepark de groene Heuvels hebben we gezellig met elkaar bij gepraat terwijl men ook druk bezig was met het opbouwen van de nodige caravans en tenten.
Ondertussen maakte ook een ieder zich op voor de opening  van de Spelen in het Goffert stadion.

Loading...

Afgelopen weekend deed een recordaantal van zo’n 2.400 sporters met een verstandelijke beperking mee aan de Special Olympics Nationale Spelen in Nijmegen. Niet eerder was het evenement zo’n groot succes. Tijdens het sportspektakel streden de sporters in verschillende disciplines om het eremetaal. Het hele weekend werden wedstrijden gespeeld en zondag stond in het teken van de finales. De activiteiten vonden plaats in Nijmegen Groesbeek en Wijchen. Dit meldt Special Olympics Nederland.

De opening van de Special Olympics Nationale Spelen werd feestelijk gevierd door Frans Bauer en ambassadeur Jochem van Gelder. Alle sporters werden tijdens de ceremonie in het zonnetje gezet en zij werden onder luid gejuich verwelkomd in het Goffertstadion in Nijmegen. Ook de burgemeester van Nijmegen was aanwezig om de start van het sportweekend bij te wonen.

Bij aankomst hebben wij als Spark groep genoten van een heerlijke brood maaltijd waarna wij als groep begeleid werden naar de ingang van het Goffert Stadion van waar het defilé ging starten.Het slechte weer en het lange wachten werden ruimschoots gecompenseerd door een geweldig defilé wat een happening !!!

In totaal deden zo’n 2.400 sporters mee aan de Special Olympics Nationale Spelen 2016. In totaal werd er in 18 sporten gestreden om de eerste plaats. Zo waren er wedstrijden in atletiek, bowlen, hockey, paardrijden, tennis en zwemmen. Naast de 2.400 sporters waren er afgelopen weekend ook zo’n 800 begeleiders aanwezig om hen aan te moedigen en te ondersteunen.

Loading...

Onze sporters hebben heel wat medailles binnen gehaald.
te weten :

  • 11 Goud

  • 8 Zilver

  • 7 Brons

En Diverse Vaantjes !!

Loading...
Loading...

Zaterdag na de uitstekende prestaties van al onze sporters werd in een ontspannen sfeer een
barbecues georganiseerd waar een ieder van genoot.

Zondag  hebben we dit fantastische weekend afgesloten met een uitje naar de Chinees

Tot Slot willen we Taxibedrijf Overgauw uit Zuidland bedanken voor het ter beschikking stellen van de bus.

Super bedankt !!