Onze reis naar de World Games in Abu Dhabi

Vertrek1aOp 7 maart 2019 vertrokken Bryan, Danny en coach Caro met Team NL naar Abu Dhabi. De eerste paar dagen waren om aan de warmte en aan elkaar te wennen. Team NL Atletiek bestaat verder nog uit Cynthia, Femke, Jordan en coach Karien van Sprint Breda. Team NL heeft onder andere een pretpark bezocht en de North Anglia School in Abu Dhabi.

Op 12 maart was de eerste echte sportdag, de divisioning van de technische onderdelen. Danny beet het spits af met kogelstoten. Dat begon al om 09.00 uur. Dat betekende dus 06.00 uur opstaan, ontbijten en om 07.00 uur de bus naar het atletiekstadion. Hij begon gelijk goed aan de wedstrijd met een PR op kogelstoten van 3.16 meter.

De volgende dagen zijn gevuld met de openingsceremonie en Healthy Athletes, het gezondheidsprogramma van Special Olympics.

Op 16 maart is het Cynthia die de eerste atletiekmedaille haalt en wel brons op de 200 meter. Later op de dag pakt Femke de tweede medaille, brons op de 1.500 meter.

Bryan

Foto: Bart Weerdenburg

Op 17 maart is het helemaal een lange dag. We zitten al om 06.00 uur in de bus naar het stadion. Om 08.10 begint het eerste onderdeel. Jordan pakt zilver op de 1.500 meter. Daarna was Bryan aan de beurt. In een harde reeks weet hij er een hele knappe vierde plaats uit te slepen. Gelijk daarna moest hij al kogelstoten. Ook dat leverde een hele mooie zevende plaats op. Nu was het de beurt aan Danny voor zijn finale kogelstoten en hij pakt brons. Later pakt Cynthia nog zilver met kogel met weer een nieuw PR van 5.40 meter.

Na een dagje rust, haalde Jordan op 18 maart het eerste goud voor atletiek en wel bij verspringen. En toen kwam Danny nog een keer in actie. De dag erna haalde hij goud op de 100 meter. Er was nog een finale te gaan op de slotdag en wel de 4 x 400 meter estafette. Ook dat leverde het team een gouden medaille op.

Danny

Foto: Bart Weerdenburg

 

TeamNL

Het waren onvergetelijke weken met prachtige sport, mooie medailles. Het allermooiste is de verandering die sporters doormaken deze periode. Ik heb ze zien groeien, genieten en met elkaar delen, voor elkaar strijden.

 

 

 

 


De huldiging in Utrecht


Overhandigen cheque Abu Dhabi 2019

Zondag 16 december 2018, voorafgaand aan de start van de Spark marathon, kreeg het Spark G-Team een hele mooie cheque uitgereikt voor de deelname aan de Special Olympics World Games 2019 in Abu Dhabi door de wethouder Martijn Hamerslag namens de gemeente Nissewaard. Zie de foto’s op Facebook en blijf daar op de hoogte van dit sportieve avontuur: Facebook Spark G-Team. En volg ook sporter Danny via Facebook.

Cheque


Sponsorformulier Abu Dhabi 2019

 

ad_gteam


Kennismakingsweekend Team NL Abu Dhabi 2019
Tekst: Caro Kievit
Foto: Rachelle Photography

In het weekend van 6 en 7 oktober 2018 is het kennismakingsweekend geweest van Team NL Abu Dhabi 2019. We zaten in een prachtige accommodatie, midden in het bos. Sporters, coaches en staff hebben elkaar beter leren kennen in dit weekend. Op zaterdag zijn er workshops geweest om te leren omgaan met de pers, er is een weerbaarheidstraining gegeven om de sporters te leren omgaan met ongewenste situaties en zijn er foto’s gemaakt: elke sporter ging apart op de foto, een foto per sport gemaakt en uiteindelijk ook de teamfoto van heel Team NL. Er is uitleg gegeven door Nicoline die 10 jaar in Abu Dhabi heeft gewoond, hoe het er aan toe gaat in dit land. De rest van de middag is besteed aan een spel in het bos, Kees Konijn, de mascotte van Special Olympics, was op verschillende plaatsen verstopt.

Rachelle Photohraphy TEAM NL World Summer Games 2019

Na het avondeten trad een band op met muzikanten met een verstandelijke beperking. Het feest ging pas echt los, toen onze eigen DJ Björn los ging. Iedereen stond op de dansvloer en hebben een geweldige avond gehad. Op zondag werd er na het ontbijt, flink gesport. Er was voetbal, basketbal, volleybal, jeu de boules en tafeltennis. Daarna ging iedereen omkleden en de spullen inpakken, want de ouders waren in aantocht.

Peter Faber, bekend van vele films en televisieserie, heeft de sporters nog opgepept met een empowerment training: “ik kan het, ik wil het, ik doe het. NU!”

Na deze training werden de sporters weer herenigd met hun ouders en heeft iedereen afscheid van elkaar genomen. De sporters (en coaches) hebben genoten van dit weekend. Het geeft veel vertrouwen voor de weg naar Abu Dhabi!


Los Angeles 2015

Lees ook alles over de World Games 2015 in Los Angeles.