Spark vb 230

Klik HIER voor de nieuwsbrief over 20 jaar G-atletiek.

1 april 1995 – 1 april 2015 = 20 jaar G-atletiek

Dit werd zaterdag 18 april jl. gevierd met de Dirk Kuyt Foundation atletiek jubileum-wedstrijd voor G-atleten (tevens de eerste competitiewedstrijd 2015)

20 Jaar atletiek voor mensen met een verstandelijke beperking (VB), dat is een échte mijlpaal te noemen. Na een moeizame start zijn we inmiddels uitgegroeid tot een vaste waarde binnen de atletiekvereniging SPARK in Spijkenisse. Momenteel bestaat het G-TEAM uit zo’n 30 atleten, die ieder op zijn/haar eigen niveau wekelijks (één of  twee keer per week) trainen. Dit onder begeleiding van 6 trainers. Jaarlijks wordt ook deelgenomen aan vele regionale, nationale en internationale wedstrijden.

Dit door middel van een groot aantal wedstrijden met deelnemers uit heel Nederland, het onthullen van het nieuwe spandoek met alle sponsors en G-Team groepsfoto, volop muziek en lekkernijen, veel gezellige activiteiten en de overhandiging van twee cheques. Wethouder Martijn Hamerslag gaf namens Gemeente Nissewaard een cheque aan de G-atleten die in LA de estafette gaan lopen. Rabobank VPR volgden hen hierin.

Vanaf 11.15 uur waren er wedstrijden op de onderdelen sprint, verspringen, kogelstoten en de  400 , 600, 800 en 1500 meter. Ook liep het Estafetteteam van G-Team SPARK, dat Nederland straks vertegenwoordigt op de Special Olympics World Summer Games in Los Angelus, voor het eerst in de samenstelling, zoals zij straks in Los Angeles gaan doen. Samen met een atlete uit Emmen. Een zonnige dag met veel sportieve hoogtepunten en gezelligheid.

Wilt u meer willen weten over het G-Team van SPARK, neem dan contact op met Henk Gaasbeek tel. 06 47 87 05 52. En kijk op www.spark-gteam.nl.

Lees hier hoe het allemaal begon…

Om dit heugelijke feit van 20 jaar SPARK G-TEAM te vieren, hopen we met het team een dagje uit te gaan. Het feestjaar is gestart op 18 april jl. met een grote landelijke wedstrijd. Hiervoor werden alle verenigingen met een G-team in Nederland en België uitgenodigd. Klik hier voor een impressie van deze dag, met dank aan cameraman Roel van Deursen.